Neuromodulatie door Neurostimulatie

Wat is neuromodulatie?

De bedoeling van "neuromodulatie" is om de geleiding van pijnprikkels via zenuwbanen naar de hersenen te veranderen. Neuromodulatie werkt echter niet zomaar voor alle soorten van pijn. Het is voorbehouden voor bepaalde vormen van "neuropathische pijn".  

Wat is neuropathische pijn?

Neuropathische pijn is pijn die ontstaat na een beschadiging van het perifeer of centraal zenuwstelsel. Dit kan onder andere door een trauma, na een operatie, door suikerziekte of na het doormaken van een virale infectie zijn. Neuropathische pijn veroorzaakt vaak onaangename gevoelsstoornissen in het getroffen gebied. In de eerste plaats wordt neuropathische pijn met specifieke medicatie behandeld (anti-neuropathica).

Wat is neurostimulatie?

 

Pijnsignalen vertrekken ergens vanuit het lichaam en gaan via het ruggenmerg naar de hersenen. Een neurostimulator geeft via een elektrode, die in het vetweefsel rond het ruggenmerg wordt geplaatst, milde elektrische impulsen af aan het ruggenmerg. Deze impulsen blokkeren de pijnsignalen die onderweg zijn naar de hersenen en vervangen ze door een tintelend gevoel dat zich uitstrekt over het gebied waar de neuropathische pijn wordt ervaren.

 

Neurostimulatie is een bewezen, veilige en effectieve behandeling die neuropathische pijn onder controle kan houden en die u terug een leven kan geven dat niet overheerst wordt door pijn. 

 

© 2023 by Ray Klien. Proudly created with Wix.com

© Algolier 2017

Algolier

  • Black Facebook Icon